Klaprozen op Texel.

- Art code: 995 786

Justin Sinner Pictures ( Fotograaf op Texel) about Klaprozen op Texel.

In natuurgebied WaalenBurg groeien elk voorjaar tal van veldbloemen, klaprozen, korenbloemen, hoge boterbloem, zuring etc. Vooral met een ondergaand zonnetje is het er werkelijk schitterend.

Over het gebied
In levendige Texelse waddenpolder Waalenburg kom je ogen tekort. Hier zie je weidevogels in overvloed. De weilanden zijn bont gekleurd met orchideeën, grote ratelaar en echte koekoeksbloemen. Wandel samen met de boswachter in dit rustgebied waar volop gebroed wordt. Ga mee en vergaap je aan de bloemenzee.
Geschiedenis van de polder

Waalenburg ligt in het midden van Texel. Vroeger was dit een kweldergebied. Nu nog zie je de sporen ervan terug in het landschap, zoals de kronkelende kreken. De polder is ontstaan in 1654 door aanleg van de Ruigendijk. Met karakteristieke weidemolentjes wordt de waterstand in de polder geregeld. Natuurmonumenten kocht in 1909 hier het eerste stukje natuur op het eiland Texel.
Weilanden vol orchideeën

In het vochtige grasland groeien talloze bloemen zoals orchideeën en grote ratelaar. Omdat de polder zo laag ligt is het water op sommige plekken brak. Hier vind je typische kwelderplanten als schorrenkruid en zeekraal. Die planten kunnen goed tegen het zoutige water.

Weidevogels in overvloed

De weidevogels profiteren van de rust en voedselrijkdom in Waalenburg. Vogels die hier broeden zijn onder andere de grutto, tureluur en scholekster. Natuurmonumenten maait het grasland pas na 15 juli. Zo krijgen de weidevogels ruim de tijd om hun jongen groot te brengen.
Schaatsen in de polder

In de winter zijn de ondergelopen weilanden van Waalenburg vaak snel bevroren. Hier kun je heerlijk schaatsen op een toplocatie, omringd door Texelse natuur.
Natuurcentrum De Marel

In polder Waalenburg staat natuurcentrum De Marel. De ideale plek om je rondje te beginnen of eindigen. Bezoekerscentrum, startpunt van veel wandel- en fietsroutes, speelnatuur van OERRR, een kopje koffie en een winkel met een flink assortiment natuurboeken, voer voor vogels en egels en nog veel meer.
Justin Sinner Pictures ( Fotograaf op Texel) Profile picture

This artworks is offered by Justin Sinner Pictures ( Fotograaf op Texel)

My name is Justin, I was born and raised on the beautiful Dutch island of Texel. I grew up in den Burg, the island's main village. I enjoy being in nature, especially on the beach and in the dunes. Everything is different every day, the sun, the sea, the landscape and the sky. Texel is a particularly suitable place for photography. I also make abstract photo artworks including oil, water, ecoline and paint. Have fun viewing and / or ordering my photos. With kind regards, Justin - Justin Sinner Pictures - JustinSinner.nl

All artworks by Justin Sinner Pictures ( Fotograaf op Texel)


Why you choose Klaprozen op Texel. on canvas

  • Already our third artwork from Art Heroes. Even with ordering years apart, the quality remains the best!
  • Fine-art print quality
  • Tack sharp and colorfast prints
  • Mounted on sustainable, PEFC-approved wood

Klaprozen op Texel.

Buy this digital art artwork Klaprozen op Texel. as a reproduction on canvas, Art Frame, poster and wallpaper, printed on demand in high quality.

Art code: 995 786
Choose the material More info
Canvas
Choose options Other wishes?
Enter a custom size…
148,-
  • Incl. VAT, view shipping rates.
  • Custom made, view delivery times